Muurschildering boom en dieren appartementencomplex 14 meter hoog

Deze grote muurschildering is voor een appartementencomplex van woonstichting HW Wonen in samenwerking met middelbare school Yuverta en gemeente Hoeksche Waard. Klik hier voor een filmpje over de samenwerking. Voor deze opdracht heb ik het ontwerp gemaakt en op locatie in Oud-Beijerland geschilderd. De muurschildering bedekt een muur welke doorlopend is dankzij omgekeerde balkonnetjes op de verdiepingen, hierdoor verbindt de muurschildering alle de 5 verdiepingen. Op elke verdieping zijn de boom met groene takken en dieren geschilderd. Deze grote muurschildering is zeker 14 meter hoog.

Bij deze schildering is rekening gehouden met de achtergrondkleur welke al aanwezig was in het gebouw. Hiervoor heb ik de kleuren aangepast en in mijn ontwerp doelbewust de takken en details tevens uit de gekleurde achtergrond laten komen om de schildering meer te betrekken bij de rest van het pand.

Elke verdieping heeft takken, groen en realistische dieren. Voor deze opdracht ben ik in gesprek gegaan met de bewoners van dit pand. Zo heb ik op elke verdieping rekening kunnen houden met de wensen van de bewoners. Zo is niet overal de keuze qua vogels hetzelfde, maar blijft de uitstraling en eenheid wel intact.

In dit pand heb ik ook nog gebruik gemaakt van Valpaint Sabulador Lux. Dit is een luxe wandafwerking welke gebruikt wordt voor statement walls. In dit pand heb ik deze toegepast in de vorm van vlakken op de muren in de wandelgangen om meer kleur te geven en plaatsen te creëren waar kunst kan komen te hangen ter aankleding van de witte gangen. Deze vlakken hebben per verdieping hun eigen kleur, afhankelijk van de kleur van de deuren op die verdieping. Op deze manier blijft de uitstraling een eenheid.

De foto’s geven maar een kleine greep van alle dieren in dieren in de boom.

Wil je ook een grote muurschildering of statementwall(s) in je pand? Neem dan contact met mij op en vraag naar de mogelijkheden voor een muurschildering.

https://www.facebook.com/gemeentehw/videos/897235411978350