Zelf een muurschildering maken

Je bent creatief, hebt een super tof idee om te schilderen op de muur van een kamer, maar je weet niet hoe te starten… Nou daar kan ik mee helpen!

Laat ik beginnen bij het begin. De ondergrond… In principe kan er op elke ondergrond geschilderd worden, maar het kan wel een stuk makkelijker of moeilijker worden. Heb je geen ervaring? Begin dan op gewone latex/muurverf, niet afneembare of afwasbare muurverf en geen kalkverven. Daar ga je niet blij van worden! Zorg dat je muur goed in de saus staat zodat het niet meer te veel zuiging heeft en de ondergrond mooi egaal is. Het makkelijkste werkt uiteraard op een gladde muur.

Als eerste is het belangrijk te weten wat je wilt (uiteraard) en welke kleuren je nodig hebt hiervoor. Je kunt het schilderen zelf doen met acrylverf, hiermee kun je zelf vooraf ook alvast je nodige kleuren mengen. Gebruik verschillende maten en soorten penselen. Zodat je makkelijk grote vlakken maar ook kleine details kan maken.

Dan is het nog handig om vooraf goed te bedenken hoe groot je het wilt hebben en op welke plaats. Dit lijkt voor de hand liggend, maar een muurschildering valt goed op en aanpassen tussendoor omdat het toch te veel word is lastig. Oefen ook even op iets wat niet vast zit aan je huis, zoals gewoon papier of een schildersdoek, wat je wilt schilderen en of dit lukt zoals je in je hoofd hebt.

Schets je schildering nu met een potlood op de muur. Let goed op dat weggummen vaak zichtbaar blijft.

Staat je tekening helemaal op de muur? Dan kun je starten met schilderen

Vind je het toch spannend om dit zelf te doen of twijfel je of je het zelf goed genoeg op de muur krijgt? Dan kun je natuurlijk ook alle stappen overslaan en contact met mij opnemen.

waarom het door mij laten doen?
Nou daar zijn goede redenen voor! Ten eerste hoef je je niet te verdiepen in je materialen, dat heb ik al jaren lang voor je gedaan. Ik ben sneller klaar dan dat je dat zelf bent, wat natuurlijk ook hartstikke fijn is! Ik heb voldoende ervaring waardoor je altijd een super mooi resultaat hebt in zowel ontwerp als in uitvoering.