stappenplan mandala mixed media

Ik heb deze maand eens iets totaal anders gemaakt dan jullie van mij gewend zijn. Ik ben uit mijn comfortzone gestapt en heb materialen gebruikt die ik nog niet ken en/of weinig ervaring in heb. Ook is het deze keer geen realisme, maar een mandala! Ik hoop dat jullie dit ook mooi vinden. Ik vond het heel erg leuk en ontspannen om te maken. Ik ben benieuwd naar wat jullie ervan vinden.

stap 1

Eerst ga ik met de achtergrond aan de slag met de Derwent paint pan travel set nr 2. Ik vind de kleuren wel zo mooi helder! Ik begin met de Sherbet lemon. Ik maak eerst het hele papier nat en ga er dan wat vlekkerig geel in werken.

Stap 2

Ik doe nu hetzelfde met de kleuren Sherbet Lemon, Fuchsia, French Ultramarine en Turquoise. Ik werk vanuit de hoek rechtsonder van donker naar licht. En ik werk niet te netjes en met veel water.

Stap 3

Dit herhaal ik zodra het goed droog is, maar dan zonder de French Ultramarine en zorg dat de kleuren er wat uit poppen.

Stap 4

Nu schets ik met een passer cirkels en met een liniaal maak ik daar ook lengte lijnen in. Dit is een mooie basis voor een mandala.

Stap 5

Met de Derwent Linemarker 0.5 start ik met lijnen zetten. Ik hou de getekende lijnen als houvast hiervoor. Zo word het altijd enigzins gelijk.

Stap 6

Ik ga hiermee verder en ga nu ook delen invullen met Molotow white en Derwent lightfast white om wat kleurvariatie in het geheel te brengen. Ik werk zo steeds een rand verder uit met materialen. Tussendoor werk ik steeds ook wat bij. Het voordeel van goed dekkende materialen! Ik ga zo de hele madala afmaken.

Stap 7

Op het einde zet ik met de derwent linemarker en de molotow white nog stipjes overal erin. Dit maakt het net wat levendiger. Heel leuk is zoiets ook om te gebruiken als kaart.