Hoe teken in een vlinder stap voor stap

Ik ga jullie in deze blog laten zien hoe je een vlinder kan tekenen. Ik heb hier gekozen voor pastelpotloden. Je kunt op dezelfde manier natuurlijk alle soorten vlinders tekenen als je de kleuren aanpast en de tekening in de vleugels.
Ik heb dus gebruik gemaakt van pastelpotloden van Derwent en ik heb getekend op pastelmat. Ik heb nu niet de exacte kleurnummers genoteerd. Dit is namelijk variabel naar smaak in dit geval. Wil je toch graag de exacte kleuren die ik gebruik hebt? Laat dan een reactie achter.

Stap 1
Eerst heb ik met wit de schets opgezet. Hierna heb ik de achtergrond ingekleurd van boven naar beneden, van donker naar licht met iets verloop met verschillende blauwtinten. Toen dit erop stond heb ik met wit een 2e laag gegeven en dit goed gedoezeld. Daarna nog wat meer lichte vlekken erin gezet met wit.

Stap 2
Met zwart heb ik eerst de zwarte delen van de vlinder opgezet. Nu heb ik houvast voor ik met de kleuren ga starten.

Stap 3
Ik heb het lichte oranje opgezet met 2 tinten oranje. Ik ben begonnen met de donkere tint en heb met de lichte tint hier wat speling in gezet. Ditzelfde heb ik gedaan met de donker oranje kleur. Hiervoor heb ik de 2 donkerdere tinten gebruikt.

Stap 4
Nu heb ik de witte delen opgezet met wit. Hier heb ik schaduwen aangezet met lichtgrijs. De stukjes blauw in de vleugel heb ik gedaan met 2 tinten blauw voor de schaduwen.

Stap 5
Nu heb ik het oog opgezet. Dit heb ik gedaan met zwart en donker geel. Ik heb nu ook het zwart nog een keer bijgewerkt.

Stap 6
De laatste delen van de vlinder. De pootjes en de voelsprieten. Deze maken de vlinder echt af. Ik heb voor de poortjes een bruine tint gebruikt met wit en zwart. Voor de voelsprieten heb ik alleen zwart en wit gebruikt. Verder werk ik weer wat details bij van de hele vlinder met zwart en wit.

Stap 7
Nu is het blad aan de beurt. Ik heb hem in 2 lagen getekend. Ik heb de eerste laag van het blad gedaan met 4 kleuren groen, van bladgroen tm heel donker groen. Ik heb hierna nog een laag gegeven met dezelfde kleuren en heb wat schaduw aangezet zwart.